Συμβουλές για τη συντήρηση των δερμάτινων παπουτσιών

Τα δερμάτινα παπούτσια είναι η πιο ακριβή ποικιλία παπουτσιών. Αν και είναι ακριβό, αξίζει να το αγοράσετε καθώς δίνει μια επαγγελματική και βασιλική εμφάνιση. Έτσι, για τη μεγάλη διάρκεια ζωής των δερμάτινων παπουτσιών σας, θα πρέπει να τα συντηρείτε προσεκτικά. Η συντήρηση ενός δερμάτινου παπουτσιού δεν είναι πολύ δύσκολη υπόθεση αλλά ταυτόχρονα είναι και πολύ δύσκολη. Θα πρέπει να του δοθεί ιδιαίτερη προσοχή. Υπάρχουν λίγες συμβουλές για να διατηρήσετε τα δερμάτινα παπούτσια.

Το πρώτο και πολύ σημαντικό tip για να διατηρήσεις ένα δερμάτινο  παπουτσια ανδρικα  παπούτσι είναι να έχεις πάντα δύο ζευγάρια δερμάτινα παπούτσια, ώστε να μπορείς να το χρησιμοποιείς εναλλακτικά. Έτσι η χρήση είναι κοινή, αυξάνοντας τη διάρκεια ζωής και των δύο παπουτσιών. Λόγω της συνεχούς χρήσης του παπουτσιού, η υγρασία του δέρματος μπορεί να εναποτεθεί στις εσωτερικές πλευρές του παπουτσιού, γεγονός που οδηγεί στη συρρίκνωση του δέρματος. Έτσι, καθημερινά μετά τη χρήση του παπουτσιού, απλώς αφαιρέστε το και αφήστε το να στεγνώσει σε ένα δέντρο παπουτσιών κέδρου. Ένα δέντρο παπουτσιών κέδρου είναι συνήθως κατασκευασμένο από ξύλο, το οποίο πρέπει να φυλάσσεται μέσα στο παπούτσι. Αυτό απορροφά την υγρασία από το παπούτσι και το διατηρεί στεγνό και διατηρεί επίσης το παπούτσι σε φόρμα.

Εκτός από αυτό, η πτυχή καθαρισμού είναι επίσης πολύ σημαντική. Ένα δερμάτινο παπούτσι πρέπει να καθαρίζεται καθημερινά και έτσι επιτρέπει στο δέρμα να αναπνέει. Πρέπει να καθαρίζεται με σαπούνι για σέλα. Το σαπούνι για σέλα είναι ένα ειδικό είδος σαπουνιού που χρησιμοποιείται για τον καθαρισμό των δερμάτινων παπουτσιών. Η διαδικασία καθαρισμού περιλαμβάνει πρώτα τον καθαρισμό των παπουτσιών με σαπούνι για σέλα και μετά με την εφαρμογή λαδιού βιζόν. Εάν καθαρίζεται με σαπούνι για σέλα, είναι απαραίτητο να το μαλακώσετε με λάδι βιζόν. Όλα αυτά τα προϊόντα θα είναι διαθέσιμα στα ίδια τα καταστήματα υποδημάτων. Αυτά τα δύο προϊόντα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τακτικό καθαρισμό. Για να αφαιρέσετε οποιοδήποτε γράσο ή λάδι από το παπούτσι χρησιμοποιείται ένα άλλο ειδικό προϊόν που ονομάζεται Goop. Εάν υπάρχουν γρατσουνιές ή κοψίματα στο παπούτσι, η τσίχλα Pine θα βοηθήσει στην επισκευή της. Βοηθά επίσης στην επαναφορά του χρώματος εάν έχει ξεθωριάσει.

Αποφύγετε να αφήνετε τα παπούτσια σε άμεση ζέστη όπως κοντά σε τζάκι ή σόμπα. Αν τείνετε να περπατάτε σε μια υδαρή επιφάνεια πιο συχνά, κάτι που μπορεί να βλάψει το παπούτσι, μπορείτε να εφαρμόσετε μια αδιαβροχοποίηση στο εξωτερικό μέρος του παπουτσιού σας. Το κερί μέλισσας είναι πολύ καλό υδατοαπωθητικό. Η προετοιμασία του δέρματος είναι επίσης πολύ σημαντική. Για να αποφύγετε το ράγισμα του δέρματος, απαιτείται προετοιμασία. Κλιματιστικά για παπούτσια είναι διαθέσιμα στα καταστήματα υποδημάτων, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε. Για το μαλάκωμα του δέρματος χρησιμοποιείται Lanolin και το έλαιο emu επαναφέρει την υγρασία. Το έλαιο ευκαλύπτου βοηθά στην αποφυγή της πτώσης των βελονιών. Θα πρέπει να έχετε κατά νου ότι ορισμένα από τα επώνυμα παπούτσια μπορεί να έχουν εξειδικευμένα προϊόντα που πρέπει να χρησιμοποιηθούν για συντήρηση. Δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται άλλα προϊόντα.